Leengedhető elővászon

680-as-napellenzo-elengedheto-elovaszonnal

Leengedhető elővászon

A nyugati irányból agresszívan sütő alkony előtti napsugárzást is könnyedén ki tudja iktatni a WAREMA árnyékolókkal, mert a homlokprofilba szerelhető, szükség esetén leengedhető elővászon a függöleges irányú árnyéko¬lást is lehetővé teszi. A leengedhető elővászon hajtókaros vagy elektomos meghajtással is rendelhe¬tő. Komfortvezérléssel felszerelt motoros meghajtás esetén a napellenzők és a leengedhető elővásznak közös távvezérlés segítségével mozgathatók.

A leengedhető elővászon maximális szélessége: 6500 mm
A 6500 mm-nél szélesebb szerkezeteknél a napellenző vászon egybefüggő, a leereszthető elővászon pedig kétrészes kivitelben gyártjuk, hogy a nagy függöleges térelválasztóként is funkcionáló elővászon ne akadályozza a közlekedésben és a kilátásban használóját. A leengedhető elővászon kiegészítő drapériával, vagy anélkül is rendelhető ( a 890-es típus csak drapéria nélkül kapható) A leengedhető elővászon magassága a záróprofil közepétől az előcső alsó pereméig értendő.

Leengedhető elővászon hajtókaros kivitelben
(Majdnem minden napellenzőnél rendelhető, kivétel a 700S, 530 és 550-es típusok)
A hajtókaros kivitelű leengedhető elővászont a napellenző bezárása előtt be kell húzni, különben a vászon és az elülső peremek megrongálódhatnak. Erre a szélvezérléses rendszer és hajtókaros kivitelű leereszthető elővászon alkalmazása esetén kell figyelmet fordítani.

Leengedhető elővászon elektromos meghajtással és „Komfort”-vezérléssel
(Csak a 890-es, 680-as, 750-es, 740-es, 730-as, 650-es és 630-as típusoknál alkalmazható)
A napellenző és a leengedhető elővászon vezérlése rádiós távirányítással történik. Így minden eset¬ben biztosított, hogy a napellenző behúzására vonatkozó utasítás kiadásakor a kinyitott állapotú le¬engedhető elővászon behúzása még a napellenző zárása előtt megtörténjen. A nem kuplungolt (egy¬részes) szerkezeteknél pótlólagosan beépített szélérzékelő látja el a napellenző és a leengedhető elővászon teljesen automatikus, szélerősség szerinti vezérlésének feladatát. A kettőnél több részből álló csoportos szerkezetekhez nem rendelhető beépített szélérzékelő. A „Komfort” vezérlés további vezérlésekkel is kombinálható (pl. Wisotronic dialóg)

Villanymotoros és „alap”-kivitelű leengedhető elővászon
A napellenző és a leengedhető elővászon vezérlése egyenként külön kapcsolón keresztül történik, a napellenző behúzása közbeni biztonsági funkció és kiegészítő vezérlési lehetőségek közül. Az „Alap” kivitel csak a nem kuplungolt (egyrészes) szerkezetekhez rendelhető.